Daskyleion Antik Kenti, Bandırma Arkeoloji Müzesi, Edincik, Eski Gar Oteli Bandırma ilçesinde gezilecek daha birçok destinasyon var. Bandırma ilçesine gittiğinizde sayfadaki destinasyonları gezmeden Bandırma'dan dönmeyin.
1. Daskyleion Antik Kenti
Daskyleion Antik Kenti, Bandırma'nın 30 km güneyinde, Ergili Köyü'nün 2 km doğusunda ve Kuş Gölü'nün güneydoğu kıyısında yer alır. M.Ö. 7. yüzyılda, Lydia Kralı Daskylos'un Sardis’ten kaçıp bu bölgeye yerleşmesiyle şehir Daskyleion adını almıştır. Kral Daskylos'un oğlu Gyges, daha sonra Lydia'nın hükümdarı olunca, şehre babasının adını vermiştir.
2. Bandırma Arkeoloji Müzesi
Bandırma Arkeoloji Müzesi, Bandırma ilçesi Paşabayır Mahallesi, Ziraat Bahçesi Yolu Sokak’ta yer alır. Bal peteği planında inşa edilen müze, zemin katta bir büyük ve bir küçük olmak üzere iki teşhir salonu vardır.
Bandırma Arkeoloji Müzesi, Pazartesi günleri hariç her gün 08:00 – 17:30 saatleri arasında ziyarete açıktır. Müze girişleri ise ücretsizdir.
3. Edincik
Edincik, tipik Osmanlı geleneksel konut mimarisinin en güzel örneklerini barındıran bir bölge olup, rengerang evleri ile restore edilen evleriyle görülmeye değer yerler arasındadır. Bandırma'ya gittiğinizde Edincik bölgesini gezmeyi unutmayın.
4. Bandırma Eski Gar Oteli
Bandırma Eski Gar Oteli, Balıkesir Bandırma ilçesinde 1926 yılında tamamlanmış olup, Milli Mimarlık dönemi eserlerinden biridir. Binanın oturduğu üçgen şeklindeki araziye uyumlu olarak, dar açılı giriş kubbe ile vurgulanmıştır.
5. Bandırma Sahili
Bandırma Sahili, Bandırma ilçesinin en çok tercih edilen sahillerinden biridir. Temizliği, düzeni ve şehre kattığı huzurlu atmosferle Bandırma'nın vazgeçilmez bir parçası haline gelmiş. Limanı, uzun yürüyüş yolları, konser meydanı ve çeşitli lokantalarla çevrili sahildir.
6. Son Kurşun Anıtı
Son Kurşun Anıtı, Ay Yıldız Tepe'de, 1922'de Yarbay Vecihi Bey komutasındaki 80 askerimizin şehit olduğu alanda yer alır. Bu anıt, Türk Kurtuluş Savaşı'nın son aşamasında, Yunan askerinin son kez denize döküldüğü Anadolu toprağına dikilmiştir. Bu anıt o günleri hatırlamak ve unutturmamak içindir.
7. Haydar Çavuş Camii
Haydar Çavuş Camii, Balıkesir Bandırma ilçesinde tek kubbeli, kare planlı ve sade bir yapıdır. 19. yüzyıl başlarında Haydar Çavuş tarafından yaptırılmıştır. 1873 yılında çıkan bir yangın sonucu zarar gören cami, daha sonra neo-klasik tarzda yeniden inşa edilmiştir.